top of page

Reunión Regional AMPAC

Público·240 Miembros

(SPORT TV) Hungaria Shqipëria transmetim i drejtpërdrejtë 5 dhjetor 2023


13 tet 2023 — 9 sht 2023 — ... Finland is deemed to have finished in ... drejtpërdrejtë 2022Kërkimi për faqe Polonia U21 Shqipëria U21 transmetim i ...


Që kjo zgjidhje e dalë nga ky pazar interesash do të dështonte, dukej për shembull edhe në mënyrën se si ishte planifikuar ndërtimi institucioneve të shtetit të ri. “Aty ishte përcaktuar me hollësi edhe se si do të ndaheshin postet e drejtorëve të Bankës së Shqipërisë ndërmjet gjashtë fuqive. Përcaktime të tilla deri në detaje do të bëheshin shkak për grindje të herëpashershme”- tha Loehr. Perandori gjerman Wilhelm II kundër krijimit të Shqipërisë Fakti që princi i zgjedhur për të udhëhequr shqiptarët ishte gjerman nuk ishte patjetër shenjë e interesimit të veçantë të Gjermanisë për Shqipërinë. Austro Hungaria pro shtetit shqiptar Austro-Hungaria ishte pro një shteti të fuqishëm shqiptar ku të përfshiheshin të gjitha trojet e banuara nga shqiptarët. Vjena në këtë mënyrë, donte të pengonte daljen e Serbisë (kësisoj edhe të Rusisë) në Detin Adriatik. Austro-Hungaria mbështetej nga Gjermania dhe Italia, ndërsa Rusia dhe Franca mbronin interesat e shteteve të tjera ballkanike: Serbi, Mali i Zi, Bullgari dhe Greqi, të cilat do të kishin preferuar ta ndanin mes tyre hapësirën shqiptare. Edhe pse libri i Hanns Christian Loehrit ka kaq mangësi, për historianët ai përmban shumë detaje intereHistori diplomatike dhe kujtime për Gjermaninë nga një diplomat shqiptarsante e që mund të sjellin një ndihmesë për të plotësuar panoramën e asaj kohe. Një i tillë është për shembull fakti që kishte shumë gjermanë, që u treguan të gatshëm të viheshin në mbrojtje të princ Wiedit, e që njëri syresh ishte poeti i njohur Georg Trackl. Michael Schmidt-Neke është njëri nga historianët gjermanë, që është marrë më së shumti me historinë e Shqipërisë së asaj periudhe. Ai e ka lexuar librin e Loehrit dhe e ka recensuar atë në revistën shkencore Suedosteuropa-Mitteilungen (Njoftime nga Evropa Juglindore). Në një intervistë për programin shqip të Deutsche Welle-s, Schmidt-Neke kritikon faktin, që autori u referohet vetëm burimeve gjermane e austriake. Sepse aty pasqyroheshin mosmarrëveshjet midis fuqive: Një shembull është arritja e kompromisit për kufijtë e Shqipërisë, si pasojë e të cilit 750 mijë shqiptarë u lanë jashtë territorit: “Kufiri me Serbinë, për shembull, ishte një kufi shumë i panatyrshëm dhe i padrejtë për popullin shqiptar, por meqenëse ishte rezultat i një kompromisi, ai bëri që të paktën edhe për dy vjet të ruhej paqja evropiane dhe të mos kishte luftë ndërmjet Austro-Hungarisë dhe Rusisë”, tha Loehr asokohe në një intervistë për DW shqip. Por ishin diplomatët ata që e manovruan atë në këtë drejtim duke iu referuar detyrimit që vinte nga aleanca me Vjenën”. Dhe këtu del edhe shkaku se përse Loehr, i cili si historian është marrë kryesisht me rrëmbimet e veprave të artit në kohën e nazizmit, merr mundimin të bëjë një studim për Shqipërinë: “Duke parë politikën e jashtme të Gjermanisë, në shembullin e Shqipërisë, sheh se Perandori gjerman nuk kishte fare pushtet. Kështu duke shtruar pyetjen, se kush e mban përgjegjësinë për shpërthimin e Luftës së Parë Botërore, përgjigja është se një pjesë kryesore të përgjegjësisë nuk e mban Perandori, por kancelari i Perandorisë (Bethmann Hollweg)”, thotë ai në intervistë. Skandabeg në vend të Skënderbeut Pra, Loehr e ka vërtetuar atë që dëshironte. Pyetja që mbetet për ata që janë vërtet të interesuar të mësojnë diçka të re për historinë e Shqipërisë, është se çfarë mund të zbulojnë ata tek ky libër. “Në libër mungojnë burimet nga fuqitë e tjera. Po ashtu injorohet tërësisht literatura shkencore e vendeve ballkanike, për të mos folur pastaj për literaturën shqiptare”, thotë Schmidt-Neke. Schmidt-Neke gjithashtu konstaton me keqardhje, se për Wied-in flitet vetëm në shtatëdhjetë faqet e fundit, pra nuk është një libër i mirëfilltë për historinë e Shqipërisë në periudhën e Wied-it, ashtu siç premton titulli. 8 Week Challenge zotëron kontroll të drejtpërdrejtë mbi shoqërinë Vodafone. Albania SHA në Shqipëri, shoqëri e cila është aktive në tregun e komunikimeve elektronike. Működő. Wilhelm zu Wied, princi që u caktua të vihej në krye të principatës së re, u zgjodh në atë post meqë ishte protestant dhe gjerman, pra, mendohej të ishte i paanshëm. Por ai nuk kishte aspak përvojë me Shqipërinë duke u bërë kështu personifikim i këtij kompromisi të dobët. Fakti që ishte gjerman ishte pozitiv, sepse Gjermania nuk kishte interesa të drejtpërdrejta në Ballkan. Dhe më së miri kjo del në pah nga qendrimi i perandorit të atëhershëm: “Wilhelmi II nuk donte as që Wied-i të shkonte në Shqipëri, e as që të kishte një shtet shqiptar. MekanizMi i transMetiMit Monetar në shqipëri 2 orë më parë — Hungaria Shqipëria transmetim i drejtpërdrejtë 5 dhjetor 2023 Sporti 12 tet 2023 — Shqipëria Republika Çeke transmetim i drejtpërdrejtë 12 tetor 2023 30 pri ... Që autori pothuajse nuk ka fare njohuri nga Shqipëria, këtë nuk e dëshmon vetëm fakti që nuk ka përdorur burime nga literatura shqipe, por edhe që shumë emra personalitetesh shqiptare janë shkruar me gabime, si për shembull: Skandabeg, e jo Skanderbeg, siç thirret Skënderbeu nga gjermanët. Por sipas Schmidt-Nekes, Loehr tregohet naiv kur e riprodhon legjendën se një farë gjermani me emrin Otto Witte, i cili në vitin 1913 gjoja ishte shpallur mbret i Shqipërisë nga osmanët. “Burimi i vetëm i kësaj përralle është libri që ka shkruar vetë Witte”, thotë Schmidt-Neke. Kompanite e basteve ne shqiperi 22 orë më parë — transmeton drejtpërdrejtë evente të shumta si futbolli, basketbolli, tenisi etj. Tags: hungaria, kompanite e basteve, Shqiperia, sport. 19/08/2021. Log in ... Moderatori ndërpret edicionin e lajmeve: Nuk kemi marrë Shqipëria mëson fatin e saj për në Gjermani. Shorti transmetohet ekskluzivisht drejtpërdrejtë në Tv... Skemë mashtrimi për të përfituar para burg 29 ... Irlanda U19 Shqipëria U19 transmetim i drejtpërdrejtë 2022 1 ... transmetimit Shqipëri -Kosovë në aspektin ekonomik do të menaxhohet nga operatori serb EMS. Shqipërisë i ka krijuar humbje financiare të drejtpërdrejta. Zeqo ... KODI PENAL I REPUBLIKËS SË SHQIPËRISË 13 orë më parë — Hungaria Shqipëria transmetim i drejtpërdrejtë 2022 5 dhjeto 1 orë më parë — Shqipëria U19 Sllovenia U19 drejtpërdrejt 21 nëntor 2023 Kosova U19 ... Dokumenti/ Pse është bllokuar linja e energjisë Shqipëri- GRUPI G Shqipëria Armenia transmetim i drejtpërdrejtë 19 nën 2022 Një Hungaria SMS 12 në numrin e shfaqur në ekran 12 Maj ora 21. 00 në Duna TV 22 ... Kufiri mes Serbinë ishte i panatyrshëm Në librin e tij prej mbi 250 faqesh, Loehr analizon diplomacinë e fuqive të mëdha në prag të Luftës së Parë Botërore, duke marrë si shembull pikërisht krijimin e shtetit shqiptar. Me shtet shqiptar ai nuk nënkupton atë që nënkupton shumica e shqiptarëve, shpalljen e pavarësisë më 28 nëntor 1912, por atë krijesë që doli si rezultat i kompromisit të Londrës në vitin 1913: Pra një principatë e pavarur nën udhëheqjen e princit gjerman Wilehlm zu Wied dhe e mbrojtur nga gjashtë fuqitë e mëdha. Negociatat e asaj kohe për krijimin e shtetit shqiptar, sipas Loehr, marrin një rëndësi të veçantë në historinë evropiane dhe madje atë botërore. Hungaria Shqipëria transmetim i drejtpërdrejtë 5 dhjetor 202 13 orë më parë — Portugalia U17 Shqipëria U17 transmetim i drejtpërdrejtë 15 14 nën 2023 — 6 nën 2023 — Anglia U17 Kosova U17 transmetim i drejtpërdrejtë 2022 06/11/2023 ... Roli i panjohur i Gjermanisë në Pavarësinë e Shqipërisë - Lapsi. alIshte një e hënë pasdite e dhjetorit të vitit 1912, kur ambasadorët e Austro-Hungarisë, Gjermanisë, Rusisë, Francës dhe Italisë u mblodhën për një çaj në dhomën e punës së ministrit të Jashtëm anglez Edward Gray. Njëra nga temat kryesore të takimit, që në muajt e mëpasshëm do të përsëritej e do të hynte në histori nën emrin Konferenca e Londrës, ishte Shqipëria. Që vendi ballkanik, populli i të cilit gati tri javë më parë kishte shpallur pavarësinë, do të mëvetësohej kjo dihej. Por pyetja ishte, se cila do të ishte forma e këtij shteti, kufijtë e tij dhe kush do ta drejtonte këtë popull me shumicë myslimane? Historiani gjerman Hanns Christian Loehr, në ibrin e tij me titullin “Die Gründung Albaniens – Wilhelm zu Wied und die Balkandiplomatie der Grossmaechte 1912-1914” (Themelimi i Shqipërisë – Wilhelm Wiedi dhe diplomacia e fuqive të mëdha ndaj Ballkanit 1912-1914), botim i vitit 2010, i ka marrë nën lupë bisedat e asaj kohe. Kinezi konsumoi para kamerës sasi shumë të madhe ... transmetimit direkt në kanalin e tij, transmeton Telegrafi. Ai u gjet i vdekur 12 orë më vonë, pas transmetimit të drejtpërdrejtë, raportojnë mediat kineze. Klan Irlanda U19 Shqipëria U19 transmetim i drejtpërdrejtë 15 nën Irlanda U19 Shqipëria U19 transmetim Shqipëri U18 versus Hungari U18 Free Livestream HD Shqipëri ... Hungaria Shqipëria drejtpërdrejt live 5 dhjetor 2023 (SHIKO Portugalia U17 Shqipëria U17 transmetim i drejtpërdrejtë 15 nëntor 2023 31 tet 2023 — U17 W - Czech Republic U17 W -:-12:00Portugal U17 W - Spain U17 W ... Portugalia U17 Shqipëria U17 transmetim i drejtpërdrejtë 15 15 orë më parë — Hungaria Shqipëria transmetim i drejtpërdrejtë 5 dhjetor 2023 GRUPI G Shqipëria Armenia transmetim i drejtpërdrejtë 19 nën 2022 Një Hungaria SMS 12 në ...


Acerca de

¡Te damos la bienvenida al grupo! Puedes conectarte con otro...

Miembros

 • ampac web
 • Hanna Maas
  Hanna Maas
 • Ollimp Tomzon
  Ollimp Tomzon
 • thanh tran
  thanh tran
 • aldy meyad
  aldy meyad
bottom of page